Bodil Vinke

Textil & Måleri

Lekfull lust utan gränser

Bodil Vinke är textilkonstnär, hon skapar collageartade bilder, mättade med färg, rika på symboler och med insprängda texter. Uttrycksformen varierar från figurativt till abstrakt och budskapet handlar ofta om frihet och kärlek. Varelserna får ofta vingar, för att ge kraft åt denna frihetslängtan och styrkan att flyga.

Bilderna har sällan något med nytta att göra, snarare med lust och hängivelse. Och viljan och känslan att ge sig iväg, att låta människor och djur befolka himlen, som hos Marc Chagall.

Bodil Vinke använder sina bilder som undanflykter, hon söker bättre världar där det finns skimmer av saga och magi. Och hon skapar sådana världar, som vi kan krypa in i och för en stund byta verklighet och känna oss fria, svävande och - lekfulla. Och vi ska inte tveka, vi måste ta tillvara lyckans ögonblick, inte låta dagarna bara glida förbi och sedan stå där utan att ha sett eller upplevt någonting. Tvärtom, bejaka det som finns i nuet, det rika, det vackra och det självklara i naturen runt omkring oss.

Bo  Bjelvehammar

Sjöbo Konsthall 15 juni - 20 aug. 2012 Luftburen...Lustburen... Monica Wiedling - Bodil Vinke